kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Tejszínes, sajtos csirkemell receptek

Tejszínes, sajtos csirkemell receptek

Halmozd az élvezeteket, és a sima, száraz csirkemell helyett készíts mesés, tejszínnel és sajttal izgalmassá tett ebédeket!

Szerző: Debreceni Andi
Forrás: Femina.hu
2010.07.15.

Biztosan nagyon unod már a sima sült vagy párolt csirkét. Ha igen, abban az esetben próbáld ki mesés, tejszínnel és sajttal körített receptjeinket, és lepd meg a családodat egy fenséges ebéddel!

16 fortély a tökéletes húshoz
16 fortély a tökéletes húshoz
Ínycsiklandó sültekKépeken a legfinomabb fűszeres húsok7 finom tésztaételMilyen ételhez milyen bor illik?13 súlyos konyhai bakiFinomságok a hidegbenA tökéletes házi gyros receptje7 recept vacsorára 30 perc alatt Sajtos ételekCsodaszép cupcake-variációk

Elkészítésük nem igényel különleges képességeket, úgyhogy jobb is, ha többet csinálsz, mert mindenki, aki megkóstolja, azt fogja kérdezni: kapok repetát?

Sajtbundás csirkemell

Hozzávalók:

  • 1,5 kg csirkemellfilé
  • 40 dkg reszelt sajt
  • 5 dl tejszín
  • 4 tojás
  • liszt
  • olaj

A csirkemellfilét szeleteld fel, és kicsit klopfold ki. Sózd meg ízlésed szerint a két oldalát, majd először lisztbe, azután a felvert tojásba, végül a lereszelt sajtba forgasd bele.

Egy kisebb jénai tálat kenj ki olajjal. Tegyél bele egy sor húst szorosan, majd még egy réteget helyezz rá. Locsold rá a tejszínt, és előmelegített sütőben süsd készre.

Tejszínes-gombás csirkemell

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg gomba
  • 20 dkg trappista sajt
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors

Az apróra vágott hagymát kevés olajon dinszteld meg, majd a felcsíkozott csirkemellfilét pirítsd meg rajta. A vékonyra szeletelt gombát add hozzá, és ízlésed szerint sózd, borsozd. Engedd fel némi vízzel, és párold puhára. A tejszínt, a sajtot és a felaprított petrezselymet keverd össze, és add a húshoz. Pár perc összeforralás után már tálalhatod is.

Batyuba csomagolt csirkemell

Hozzávalók:

  • 40 dkg sajt
  • 15 dkg reszelt parmezán
  • 2 csirkemellfilé
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag bacon
  • 1 tojás
  • liszt
  • vaj

A csirkemellfilét vágd hat részre, majd sózd meg. Egy filére tegyél egy bacont, egy szelet sajtot, és tekerd fel. Forgasd lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a reszelt parmezán sajtba. Egy tepsit vajazz ki, és a tekercseket helyezd szorosan egymás mellé. Locsold meg tejszínnel, és előmelegített sütőben süsd meg.

Mediterrán tejszínes csirke

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • 30 dkg mozzarella
  • 3 paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • vaj
  • ételízesítő

A csirkemellfilét szeleteld fel, picit klopfold ki, és hintsd meg ételízesítővel. Egy jénai tálat vajazz ki, és tedd egymás mellé a hússzeleteket. A paradicsomot hámozd meg, szeleteld fel, majd fedd be vele a húst. A tetejére rétegezz egy sor felszeletelt mozzarellát. A tejszínt a zúzott fokhagymával keverd össze, és locsold rá a húsokra. Előmelegített sütőben süsd készre.

Még nincs hozzászólás
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.