Szaftos, tejszínes pulykacsíkok - Sok zöldséggel az igazi

Ha unod, hogy a vasárnapi ebéd mindig rántott hús, vesd be a tejszínes pulykacsíkokat.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Igazi ízkavalkádban lesz részed, ha elkészíted a tejszínes pulykacsíkokat. Kínálhatod rizzsel, krumplival és sok-sok salátával.

Tejszínes pulykacsíkok

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg pulykamell
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 bögre borsó
  • fél csokor petrezselyem
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 csirkehúsleves-kocka
  • bors
  • ételízesítő
Recept idők

Elkészítés:

A pulykát mosd meg, majd csíkozd fel ujjnyi nagyságúra. A vajat és az olajat melegítsd fel, tedd bele a húst, és fehéredésig süsd benne. Borsozd meg, add hozzá a finomra vágott petrezselyem felét, az ételízesítőt és a borsót. Fedd le, és takarékon körülbelül 20 percig párold.

Ha elfőné a levét, pici vizet adhatsz hozzá. Amikor már puha a hús, öntsd rá a tejszínt, sózd meg, morzsold rá a leveskockát, és forrald össze. Hagyd még így is főni öt percig. Majd zárd le a gázt, szórd meg a maradék petrezselyemmel. Érdemes időnként megkóstolni, mert a zöldségek miatt lehet, hogy még kell hozzá egy kevés só.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük