Szaftos, tejszínes pulykacsíkok - Sok zöldséggel az igazi
Ha unod, hogy a vasárnapi ebéd mindig rántott hús, vesd be a tejszínes pulykacsíkokat.
Igazi ízkavalkádban lesz részed, ha elkészíted a tejszínes pulykacsíkokat. Kínálhatod rizzsel, krumplival és sok-sok salátával.
Tejszínes pulykacsíkok
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg pulykamell
- 2 dl főzőtejszín
- 1 bögre borsó
- fél csokor petrezselyem
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál vaj
- 1 csirkehúsleves-kocka
- só
- bors
- ételízesítő
Elkészítés:
A pulykát mosd meg, majd csíkozd fel ujjnyi nagyságúra. A vajat és az olajat melegítsd fel, tedd bele a húst, és fehéredésig süsd benne. Borsozd meg, add hozzá a finomra vágott petrezselyem felét, az ételízesítőt és a borsót. Fedd le, és takarékon körülbelül 20 percig párold.
Ha elfőné a levét, pici vizet adhatsz hozzá. Amikor már puha a hús, öntsd rá a tejszínt, sózd meg, morzsold rá a leveskockát, és forrald össze. Hagyd még így is főni öt percig. Majd zárd le a gázt, szórd meg a maradék petrezselyemmel. Érdemes időnként megkóstolni, mert a zöldségek miatt lehet, hogy még kell hozzá egy kevés só.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept