Gyors tejszínes-gombás tészta

20 perc alatt kész van!

Ha túl vagy az év első nehéz munkanapján, készíts valami gyors és finom vacsorát!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy villámgyors tésztavacsora a legfárasztóbb nap után is jólesik, a tejszínes-gombás feltéttel pedig nem lőhetsz mellé.

Egy kis pirított szalonna is remek alá, ha pedig túl hígnak találod, akkor egy kis liszttel sűrítsd be, hogy biztosan jó legyen!

Tejszínes-gombás tészta

Hozzávalók:

  • 30 dkg tagliatelle tészta
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 3 dkg vaj
  • 2,5 dl tejszín
  • frissen őrölt bors
  • 1 csipet fehér bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olaj

Elkészítés ideje:

20 perc.

Elkészítés menete:

A tésztát bő, lobogó, enyhén sós vízben főzd fogkeményre. A gombát tisztítsd meg jó alaposan, darabold egységes méretű részekre. A vajat olvaszd fel serpenyőben, majd párold meg rajta a gombát, ha szükséges, akkor egy kis vizet is önts alá.

Amikor már szépen megpirult-párolódott a gomba, akkor keverd hozzá a tejszínt, reszeld hozzá a fokhagymát, valamint sózd, borsozd kedvedre, és a fehér borsot is add hozzá.

Várd meg, amíg rottyan párat, és már kész is van a tejszínes-gombás szósz. A tésztát szűrd le, és keverd a szószhoz, még a tűzhelyen jól dolgozd össze, és csak utána vedd le az egészet. 

Olvasóink kedvenc tésztareceptjei

Nézd meg, milyen tésztaételeket készítenek a Femina olvasói otthonukban!

7 ínycsiklandó tésztás egytálétel receptje, képpel

Nézegess képeket!

Elolvasom

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük