kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Tejszelet süti

Csokis tejszelet süti
Nem csak a gyerekek rajonganak érte

Könnyű, puha tészta között megbújó lágy krém: a házi tejszelet süti olyan finom, mint a bolti.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

A tejszelet süti igazi kényeztető desszert. Nem is gondolnád, milyen egyszerű elkészíteni. Ezzel még a kezdők is könnyedén megbirkóznak. Arról nem beszélve, hogy egy-két bolti édesség árából az egész család kilakhat. Judik Gabriella receptje egy csapásra népszerű lesz.

Kinder tejszelet

Hozzávalók 24 darabhoz:

Tésztához
  • 45 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 6 dkg zsír
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
Krémhez
  • 15 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 2 csomag tejszínes pudingpor
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál liszt
  • 1/2 l tej
Tetejére
  • 20 dkg étcsoki

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 25 perc, sütés: 20 perc

Elkészítés:

A lisztet morzsold el a zsírral. Add hozzá a porcukrot, a szódabikarbónát, a kakaóport, a tojást, a folyékony mézet, és körülbelül ugyanannyi tejfölt. A tésztát alaposan dolgozd ki. Ha jól összeáll, oszd ketté, lisztezett deszkán egyenként sodord körülbelül egycentisre. Óvatosan rakd egy vajjal megkent tepsi hátuljára. Told 180 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül tíz-tíz perc alatt süsd meg a lapokat.

A krémhez dolgozd csomómentesre a tejet a cukorral, a tejszínes pudingporral, a liszttel, és állandóan kevergetve főzz sűrű krémet. Ha kihűl, robotgéppel dolgozd hozzá a vajat. A tejszínt verd kemény habbá, és óvatosan forgasd a krémhez. Töltsd a két lap közé, a tetejét kissé nyomkodd rá. A csokit olvaszd fel, és minél gyorsabban kend a tésztára. Hagyd egy éjszakán át a hidegen, utána már kitűnően szeletelheted a sütit.

Kényeztető csokis sütik

Nem véletlenül foglalnak el előkelő helyet ezek az édességek a népszerűségi listán. Nagyon finomak, egyszerűek, és pillanatok alatt felvidítanak. Már a képek is sokat dobnak a hangulatodon, kattints!

Így készíts tökéletes tojáshabot!

A meregue-nek is nevezett sült tojáshab igazi koronája lehet a süteménynek. Videónkból kiderül, hogyan kell elkészíteni és kívül ropogósra, belül lágyra sütni.

Még nincs hozzászólás

Lekváros piskótatallér

Ez az isteni piskótatallér bő tíz perc alatt megsül, és nem lehet elrontani.
Recept

Gluténmentes somlói galuska

A különösen finom gluténmentes somlói galuskával nem csak a lisztérzékenyeknek jársz a kedvébe.
Recept
Főzőiskola
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.