kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Tejmentes palacsinta

Tejmentes palacsinta
Édesség laktóz nélkül

Lehet kakaós, lekváros, túrós, mogyorókrémes, egy biztos: a palacsintára senki sem tud nemet mondani, és tej nélkül is isteni lesz.

Forrás: Femina.hu
2012.11.07.

A laktózérzékenység népbetegségnek tekinthető, ezért is fontos, hogy ismerj olyan recepteket, melyek hagyományosan ugyan tejjel készülnének, de egy kis fortéllyal nélküle is ugyanolyan finomak lehetnek.

Ha túlzásnak érzed, hogy csak szódát tartalmaz, fele-fele arányban készítheted rizstejjel is.

Tejmentes palacsinta

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 9 dl szóda
  • 5 dkg cukor
  • csipetnyi só
  • olaj

Elkészítés ideje:

20 perc

Elkészítés menete:

A palacsinta népszerűségét vélhetően egyszerűségének legalább annyira köszönheti, mint remek ízének. Vegyél elő egy alkalmas tálat, üsd bele a tojásokat, add hozzájuk a cukrot, kevergesd addig, amíg sima nem lesz, majd mehet bele a liszt és egy pici só, végül fokozatosan adagolva a szóda is.

Ha szép, egységes masszát kaptál, nincs más hátra, vedd elő a kedvenc palacsintázós serpenyőd, cseppents bele némi olajat, és kezdődhet a palacsintasütés. Rutinod mértékének megfelelően dobálhatod, vagy csak óvatosan alányúlva forgathatod, a lényeg az, hogy a végeredmény egy szép nagy palacsintatorony legyen. Ezután töltsd meg egyenként azzal, amit épp kívánsz, és már fogyaszthatod is.

Töltsd fel kedvenc sütireceptedet Süticsata nevű versenyünkbe, és nyerj páros wellness-hétvégét, exkluzív vásárlási utalványokat vagy hasznos konyhai eszközöket! Ha nincs saját recepted, szavazz mások finomságaira, és értékes ajándékokat nyerhetsz! Kattints a részletekért!

Édességek álmos délutánokra

Egy komolyabb ebéd után az egyetlen, amire vágysz, valami könnyű édesség? Vagy szabadidődben meglepnéd párod egy ínycsiklandó süteménnyel? Nézz be képgalériánkba.

17 csodás desszert
17 csodás desszert
A legfinomabb gyümölcsös sütemények receptjei képpelA legfinomabb muffinokCsodaszép cupcake-variációkA tökéletes piskóta titkaMinden, ami a tökéletes sütihez kellCsodás, ízletes gyümölcsök leveshez és sütihezÍgy készül a tökéletes linzertésztaCsokis sütik minden alkalomraA 7 legjobb édesség, ami alig hizlal17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!

3 hozzászólás
Milibindi       2012-11-08 23:31
4.
Én  is tejjel csinálom! Én inkább a kimért teljes tejekre esküszöm inni, de a palacsintába persze teljesen jók a bolti tejek is.
válasz a 3. kommentre (spotty - 11-08)
spotty       2012-11-08 20:57
3.
Én pl tejjel csinálom mindig, de valószínűleg ez annak tudható be, hogy rengeteg tejet fogyasztunk. Néha csak úg iszom még szomjúság ellen is, olyan jól tud esni. A kedvenc tejmárkám most csinált egy kis játékot is, ha ti is ezt isszátok, akkor haszn... tovább »
nevemvani       2012-11-08 19:53
2.
Mi a párommal pl mindig így csináljuk már. Egyszer nem volt itthon tej, megpróbálta így, és azóta mindig így készül! Ugyanolyan finom, jó az állaga is, és olcsóbb is!

Mogyorós brownie

Nagyon csokis, nagyon finom és nagyon nem diétás, ez a brownie.
Recept

Mákos guba

Egy kellemes vasárnap délutánra nincs is jobb, mint egy kis mákos guba. Otthon vagy, senkit sem zavar, hogy mákos a fogad, hajrá!
Recept
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.