Duplasajtos, tejfölös rakott hús

Az utolsó falatig elfogy

Ha nincs kedved vagy időd bonyolult fogásokhoz, próbáld ki az ízletes tejfölös rakott húst.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Darált hús, krumpli, sajt és tejföl: vitathatatlanul remek négyes. A tejfölös rakott hússal ráadásul azok is megbirkóznak, akik nem mozognak otthonosan a konyhában. A krumplit nem feltétlenül szükséges előre megfőzni, csak akkor tovább kell sütnöd.

Tejfölös rakott hús

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg darált marhahús
  • 40 dkg krumpli
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 3 dl tejföl
  • 1 dl tej
  • 1 fej vöröshagyma
  • pirospaprika
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Kevés olajon fonnyaszd meg az apróra vágott hagymát, majd hintsd meg pirospaprikával. Sózd, borsozd ízlés szerint, add hozzá a darált húst, és lassú tűzön öt-tíz percig pirítsd. A krumplit sós vízben főzd meg. Arra ügyelj, hogy ne legyen túl puha.

Egy tűzálló tálat kenj ki olajjal, tégy bele egy réteg felkarikázott krumplit, arra helyezd a pirított húst, kend rá a tejföl körülbelül harmadát. Utána a megmaradt krumpli következik. Locsold meg a tejföllel, majd szórd meg jó vastagon a lereszelt és összekevert sajttal. Rakd forró sütőbe, és 180 fokon körülbelül 25 perc alatt süsd szép pirosra.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük