Duplasajtos, tejfölös rakott hús
Ha nincs kedved vagy időd bonyolult fogásokhoz, próbáld ki az ízletes tejfölös rakott húst.
Darált hús, krumpli, sajt és tejföl: vitathatatlanul remek négyes. A tejfölös rakott hússal ráadásul azok is megbirkóznak, akik nem mozognak otthonosan a konyhában. A krumplit nem feltétlenül szükséges előre megfőzni, csak akkor tovább kell sütnöd.
Tejfölös rakott hús
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg darált marhahús
- 40 dkg krumpli
- 10 dkg trappista sajt
- 10 dkg füstölt sajt
- 3 dl tejföl
- 1 dl tej
- 1 fej vöröshagyma
- pirospaprika
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
Kevés olajon fonnyaszd meg az apróra vágott hagymát, majd hintsd meg pirospaprikával. Sózd, borsozd ízlés szerint, add hozzá a darált húst, és lassú tűzön öt-tíz percig pirítsd. A krumplit sós vízben főzd meg. Arra ügyelj, hogy ne legyen túl puha.
Egy tűzálló tálat kenj ki olajjal, tégy bele egy réteg felkarikázott krumplit, arra helyezd a pirított húst, kend rá a tejföl körülbelül harmadát. Utána a megmaradt krumpli következik. Locsold meg a tejföllel, majd szórd meg jó vastagon a lereszelt és összekevert sajttal. Rakd forró sütőbe, és 180 fokon körülbelül 25 perc alatt süsd szép pirosra.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept