Tejfölös zölbableves sok zöldséggel

Bő 30 perc múlva eheted

A tejfölös zöldbableves vitaminban gazdag, és laktató. Utána már egy könnyű második fogás is elég.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tejfölös zöldbableves nem igazán munka- és időigényes, ráadásul laktató, így könnyű vacsorának tökéletes önmagában is. Biró Sára receptjét ne hagyd ki!

Tejfölös zöldbableves

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg zöldbab
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 evőkanál rozsliszt
  • őrölt bors
  • ecet
Recept idők

Elkészítés:

Dinszteld meg a hagymát egy evőkanál olajon, majd add hozzá a felkarikázott sárgarépát és a petrezselymet. Sózd meg, egy-két percig süsd kis lángon, és engedd fel vízzel. Ezt követően tedd bele a megtisztított, tetszés szerinti méretre vágott zöldbabot, a zöldpaprikát, a paradicsomot, és főzd körülbelül 15-20 percig.

Közben a rántáshoz hevíts egy evőkanál olajat, add hozzá a lisztet, és kevergetve pirítsd egy percig. Utána mehet hozzá a pirospaprika, és engedd fel vízzel. Öntsd hozzá az ízlés szerinti ecetet, és szórd meg az apróra vágott petrezselyemzölddel. Főzd még öt percig, majd tálalás előtt keverd hozzá a tejfölt.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük