Tejfölös-szalonnás kenyérlángos

Olyan finom, mint a vásárokban

A tejfölös-szalonnás kenyérlángost még tovább gazdagíthatod hagymával, kolbásszal, paprikával.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Te is nagyokat nyelsz a vásárokban a különféle kenyérlángosokat látván? Készítsd el otthon a nagyon egyszerű tésztát, a feltétet pedig ízlésed szerint váltogasd. A tejfölös-szalonnás kenyérlángos az egyik legnépszerűbb. Ezzel biztosan nem fogsz mellé! 

Tejfölös-szalonnás kenyérlángos

Hozzávalók 12 darabhoz

Tészta

  • 1 kg liszt
  • 5 dl víz
  • 1 dl olaj
  • 1/2 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor

Feltét

  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg sajt
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 3 fej vörös- vagy lilahagyma
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához morzsold az élesztőt fél deci langyos, cukros tejbe. Várj öt-tíz percig, amíg felfut, tehát jócskán megnő a térfogata. A lisztet szitáld egy nagy tálba, keverd össze a sóval, majd az élesztővel, a vízzel és az olajjal. Jól dolgozd össze, dagasztógéppel sok időt és energiát spórolhatsz meg. Akkor jó, ha a tészta elválik az edény falától. Takard le egy konyharuhával, és keleszd körülbelül egy órán át meleg helyen.

Amikor a tészta a duplájára nő, lisztezett felületen gyúrd át, nyújtsd ki körülbelül fél centi vastagra. Rakd sütőpapírral bélelt tepsibe. Kend rá vastagon a tejfölt, az apróra vágott hagymát és a szalonnát. Told előmelegített sütőbe, és 200 fokon süsd 15-20 percig. Ekkor vedd ki, szórd meg reszelt sajttal, majd süsd szép pirosra még öt-tíz perc alatt.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük