kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Tejfölös-szalonnás kenyérlángos

Tejfölös-szalonnás kenyérlángos
Olyan finom, mint a vásárokban

A tejfölös-szalonnás kenyérlángost még tovább gazdagíthatod hagymával, kolbásszal, paprikával.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

Te is nagyokat nyelsz a vásárokban a különféle kenyérlángosokat látván? Készítsd el otthon a nagyon egyszerű tésztát, a feltétet pedig ízlésed szerint váltogasd. A tejfölös-szalonnás kenyérlángos az egyik legnépszerűbb. Ezzel biztosan nem fogsz mellé! 

Tejfölös-szalonnás kenyérlángos

Hozzávalók 12 darabhoz:

Tészta
  • 1 kg liszt
  • 5 dl víz
  • 1 dl olaj
  • 1/2 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
Feltét
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg sajt
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 3 fej vörös- vagy lilahagyma

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 30 perc, kelesztés: 1 óra, sütés: 20 perc

Elkészítés:

A tésztához morzsold az élesztőt fél deci langyos, cukros tejbe. Várj öt-tíz percig, amíg felfut, tehát jócskán megnő a térfogata. A lisztet szitáld egy nagy tálba, keverd össze a sóval, majd az élesztővel, a vízzel és az olajjal. Jól dolgozd össze, dagasztógéppel sok időt és energiát spórolhatsz meg. Akkor jó, ha a tészta elválik az edény falától. Takard le egy konyharuhával, és keleszd körülbelül egy órán át meleg helyen.

Amikor a tészta a duplájára nő, lisztezett felületen gyúrd át, nyújtsd ki körülbelül fél centi vastagra. Rakd sütőpapírral bélelt tepsibe. Kend rá vastagon a tejfölt, az apróra vágott hagymát és a szalonnát. Told előmelegített sütőbe, és 200 fokon süsd 15-20 percig. Ekkor vedd ki, szórd meg reszelt sajttal, majd süsd szép pirosra még öt-tíz perc alatt.

Nagy kedvencek kelt tésztából

További sós finomságok után kutatsz? Bevált recepteket keresel? Nézd meg ezt az összeállítást!

Még nincs hozzászólás

Lángos recept

Ha nincs kedved beállni fürdőzés után a kígyózó sorba, süss lángost otthon. Van egy jól bevált receptünk.
Recept

Fokhagymás-tejfölös lepény

A fokhagymás-tejfölös lepényre bármilyen feltétet tehetsz, baconnel, kolbásszal különösen ízletes.
Recept
Főzőiskola
hirdetés
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.