Tejfölös, kolbászos rakott tészta

Pirított szalonnával a tetején

Az olasz ízvilágú tészta helyett készítsd el ezt az igazi magyaros, tejfölös-kolbászos változatot.

Tejfölös, kolbászos rakott tészta
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kiadós tejfölös-kolbászos rakott tészta mindent visz! Finom, gyors, egyszerű, a hozzávalók szinte biztos, hogy megtalálhatók a konyhádban. A szarvacska, a penne, esetleg a házi galuska is kiváló választás hozzá, a tetejére pedig szórhatsz reszelt sajtot.

Tejfölös-kolbászos rakott tészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg tészta
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 3 dl tejföl
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 tojás
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Tégy fel vizet forrni. Ha lobog, rakd bele a tésztát, dobj hozzá egy mokkáskanál sót, és főzd fogkeményre nyolc-tíz perc alatt. Akkor az igazi, ha már nem roppan, de még nem túl puha. Ha kész, szűrd le, majd csepegtesd le, és öblítsd le hideg vízzel. A szalonnát aprítsd kis kockákra, és pirítsd meg.

Egy tűzálló tálat kenj ki olajjal, tedd bele a tészta felét, majd rétegezd rá a karikára vágott kolbászt. Locsold meg a tojással elkevert tejföl felével, sózd, borsozd, dobj rá szalonnát. Borítsd be a maradék tésztával. Öntsd a tetejére a többi tejfölt, rakd rá a szalonnát, és előmelegített sütőben süsd 180 fokon 25 percig. Ha a teteje szép piros, vedd ki a sütőből.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük