kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Tejfölös csirkecomb

Fűszeres, tejfölös csirkecomb
Kívül ropogós, belül puha

Ha így csinálod, a tejfölös csirkecomb omlós, pikáns és kellemesen szaftos lesz.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

Spórolj egy kis időt a hétvégén! A tepsis ételek nagy előnye, hogy pikk-pakk összedobod őket, és csak néha kell rájuk nézni. A tejfölös csirkecombot bátran adhatod gyermekeknek annak ellenére, hogy bor is szerepel a hozzávalók között. Az alkohol sütés közben ugyanis elpárolog. Kard Éva receptje megér egy próbát.

Tejfölös csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 csirkecomb
  • 5 dl tejföl
  • 1/2 dl fehérbor
  • 1 citrom
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • majoránna
  • kakukkfű

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 15 perc, sütés: 1 óra 10 perc

Elkészítés:

A csirkecombokat mosd meg. Ha szükséges, a bőrön maradt pihéket távolítsd el, majd ízlés szerint sózd, borsozd, és szórd meg a fűszerekkel. Egy kicsit hagyd állni, hogy az ízek jól átjárják. A tejföl felét keverd össze a borral, és öntsd egy tepsibe. Ezután helyezd bele a fűszeres csirkecombokat, majd a maradék tejfölt kend a hús tetejére. A citromot vágd gerezdekre, és rakd a húsok közé.

A tepsi tetejét fedd le fóliával. Rakd előmelegített sütőbe, és 170 fokon körülbelül egy órán át süsd. Amikor a hús már puha, vedd le róla a fóliát, és kicsit nagyobb hőmérsékleten még 10-15 perc alatt pirítsd jó ropogósra.

Zamatos sajtos-csirkés fogások

Rengeteg receptben szerepel együtt a két kedvenc. Ezek a sajtos-csirkés finomságok kezdő szakácsok számára sem jelenthetnek túl nagy kihívást.
 

Még nincs hozzászólás

Sajtos-tejfölös csirkemell recept

Ha sajtos-tejfölös csirkemell lesz az ebéd, bőven marad időd másra is. Nem egész egy óra alatt elkészül.
Recept

Sajtos-tejfölös csirkemell

Ha szereted a szaftosabb húsokat, akkor a sajtos-tejfölös csirkemellet nem hagyhatod ki.
Recept
Főzőiskola
hirdetés
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.