Egyszerű tejes, tejszínes pite
Dobd fel a nagyszerű tejes, tejszínes pitét bármilyen idénygyümölccsel vagy lekvárral.
A tejes, tejszínes pite átmenet a palacsinta és a piskóta között. Ezt a csodás sütit már nagyanyáink is örömmel és jól készítették. Azért is kedvelt, mert rengeteg módon variálható. A tetejére tálaláskor nyomj tejszínt.
Tejes, tejszínes pite
Hozzávalók 12 szelethez
- 22 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 3 dl tej
- 2 dl habtejszín
- 3 tojás
- 1 bögre kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
Elkészítés:
A cukrot keverd jó habosra a tojással robotgép segítségével. Add hozzá a sót, a vaníliás cukrot, majd több részletben a tejet és a tejszínt is öntsd hozzá. Végül fokozatosan forgasd hozzá a lisztet. Keverd a masszát csomómentesre. A palacsintáéhoz hasonló tésztát kell kapni.
Egy közepes méretű tepsit vagy piteformát jól vajazz ki, és egyengesd bele a masszát. Tedd 190 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 40 perc alatt süsd meg a tésztát. Ha túl gyorsan pirul, tégy a tetejére fóliát vagy sütőpapírt. Várd meg, amíg kihűl, csak utána szeleteld fel. Porcukorral megszórva kínáld.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept