Igazi ropogós tejes kifli házilag

Ennél jobb nem is lehet

A tejes kiflit kend meg vajjal, készíts mellé egy bögre kakaót, és kész a tökéletes reggeli vagy vacsora.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez az egyik legkönnyebb és leggyorsabb kiflirecept. Keleszteni is elég addig, amíg a sütő bemelegszik. A szendvics mellett kitűnő alapja lehet a mákos gubának és a máglyarakásnak is. Néhányat megszórhatsz mákkal, szezámmaggal vagy sóval is. Biró Sára kiflije belül finom lágy lesz.

Házi kifli

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 35 dkg liszt
  • 2.5 dl tej
  • 2.5 dkg friss élesztő
  • 2.5 dkg vaj
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só

Tetejére

  • 2 evőkanál tej
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt morzsold langyos, cukros tejbe, és futtasd fel. Várj körülbelül tíz percig. Ha jelentősen megnő a térfogata, és habos lesz, akkor jó. A lisztet öntsd egy keverőtálba, mehet hozzá a só és az olvasztott vaj, majd az élesztős tej is. Dagaszd hólyagosra a tésztát. Ezt a műveletet kézzel vagy géppel is végezheted. Ha kész, oszd ketté a tésztát.

A lapokat vágd négy részre, és egyenként nyújtsd tovább mindegyiket a lehető legvékonyabbra. A szélesebb részénél kezdve tekerd fel, formázd kifli alakúra, és tedd sütőpapírral bélelt tepsibe. A tetejét kend meg kevés tejjel. Melegítsd a sütőt 200-210 fokra, és a sütő aljába rakj egy másik tepsibe vizet. Süsd a kifliket 15-20 perc alatt aranybarnára.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük