A klasszikus tejbegríz nagyiféle receptje: így nem lesz csomós és kemény

A klasszikus tejbegríz nagyiféle receptje: így nem lesz csomós és kemény
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egyszerű és olcsó tejbegríz az egyik leggyorsabb édesség. Tapasztalt háziasszonyok szerint akkor lesz tökéletes az állaga, ha annyi evőkanál grízt teszel hozzá, ahány deci tejből készül.

Tejbegríz

Hozzávalók 4 személyre

  • 5 dl tej
  • 5 evőkanál gríz
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A tejet tedd fel melegedni egy vastagabb falú lábosban, add hozzá a csipet sót, a cukrot és a vaníliás cukrot. Semmiképpen ne főzd túl nagy lángon, és többször kevergesd meg, nehogy leégjen. Amikor felforr, mérsékeld a hőfokot, és több részletben kanalazd hozzá a grízt.

Kevergesd addig, amíg besűrűsödik. Ez körülbelül három-négy perc. Semmiképpen ne hagyd abba a kavarást, különben csomós lesz. Szedd a tejbegrízt tálkákba, és hintsd meg kakaóval vagy fahéjjal, de lekvárral, gyümölcsökkel is ízesítheted. Hidegen és melegen is nagyon finom.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük