Ízletes tárkonyos pulykaraguleves

Tápláló finomság a megfázások idejére

Az indián nyár nem ezt sugallja, de jön a megfázások ideje.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a leves évek óta szerepel a legtöbb étterem étlapján, hol jobban, hol rosszabbul készítve, de inkább az utóbbi jellemző - ha otthon főzöd meg, biztosan finom lesz.

A titok nyitja abban rejlik, hogy ne hagyd, hogy a tárkony íze minden másét elfedje, valamint bátran használj zsírosabb, csontosabb részeket is.

Tárkonyos pulykaraguleves

Hozzávalók:

  • 2 nagy pulykacomb
  • 2 liter húslé - kockából is lehet
  • 10 dkg pulykamellfilé
  • 15 dkg csiperke
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 nagyobb zellergumó
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 6 répa
  • 2 fehérrépa
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl tejföl
  • fél citrom
  • tárkony
  • olaj
  • só, bors

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A zöldségeket karikázd és kockázd fel, majd egy mélyebb lábasban kevés olajon kezdd el pirítani a hagymát. Ha már szép aranybarna, tedd rá a két combot, és pirítsd fehérre mindkét oldalukat. Amikor elérted ezt az állapotot, öntsd fel az egészet a húslével, majd hagyd őket együtt főni körülbelül tíz percig. Ha ez letelt, jöhetnek a zöldségek, szép sorban, először a hosszabb ideig főzendők - répa, zeller, fehérrépa -, majd ismét tíz perc elteltével a többi, valamint a só, a bors és a tárkony is. 

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezután fedd le, vedd kicsire a lángot és hagyd, hogy együtt főjenek a hozzávalók. Amikor minden kellőképpen megpuhult, a tejfölből, a fél citrom levéből és a tejszínből készíts habarást, keverd el a levesben, ha úgy érzed, hogy szükséges, tégy bele még egy kis tárkonyt, és már tálalhatod is.

Levesek minden alkalomra

Melengető levesek

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük