Tárkonyos krumplileves csirkével

Egy jól bevált recept

A tárkonyos krumplilevessel bármilyen étkezés jól indul, sőt van, hogy magában is elég.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A gazdag krumplilevest a tárkony és a tejszín teszi igazán izgalmassá. Tálaláskor a tetejére szórj apróra vágott petrezselyemzöldet. A tartalmas leves után elég valami könnyű második fogás is. Kard Éva receptje hétvégére pont jól jön.

Tárkonyos krumplileves

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg csirkemell
  • 4 krumpli
  • 3 húsleveskocka
  • 2 sárgarépa
  • 2 petrezselyemgyökér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 1 zeller
  • 1 vöröshagyma
  • őrölt bors
  • tárkony
  • petrezselyemzöld
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket pucold meg, mosd meg és aprítsd fel. A csirkemellet vágd kisebb kockákra. Rakd egy edénybe a húst, a répát, a zellert, az apróra vágott vöröshagymát és a vékonyan felszeletelt fokhagymát. Öntsd fel annyi vízzel, hogy mindent jól ellepjen. Ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, morzsold bele a leveskockát, és lassú tűzön főzd a répát félpuhára 10-15 perc alatt.

Ezután tedd bele a kisebb kockákra vágott krumplit, majd addig főzd a levest, míg minden hozzávaló megpuhul. Csorgasd bele a tejszínt, és a kevés levessel simára dolgozott tejfölt is. Közben folyamatosan kevergesd. Forrald össze, hagyd még pár percig főni a levest, és már tálalhatod is.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük