kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Tárkonyos krumplileves

Tárkonyos krumplileves csirkével
Egy jól bevált recept

A tárkonyos krumplilevessel bármilyen étkezés jól indul, sőt van, hogy magában is elég.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

A gazdag krumplilevest a tárkony és a tejszín teszi igazán izgalmassá. Tálaláskor a tetejére szórj apróra vágott petrezselyemzöldet. A tartalmas leves után elég valami könnyű második fogás is. Kard Éva receptje hétvégére pont jól jön.

Tárkonyos krumplileves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg csirkemell
  • 4 krumpli
  • 3 húsleveskocka
  • 2 sárgarépa
  • 2 petrezselyemgyökér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 1 zeller
  • 1 vöröshagyma
  • őrölt bors
  • tárkony
  • petrezselyemzöld

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 20 perc, főzés: 35 perc

Elkészítés:

A zöldségeket pucold meg, mosd meg és aprítsd fel. A csirkemellet vágd kisebb kockákra. Rakd egy edénybe a húst, a répát, a zellert, az apróra vágott vöröshagymát és a vékonyan felszeletelt fokhagymát. Öntsd fel annyi vízzel, hogy mindent jól ellepjen. Ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, morzsold bele a leveskockát, és lassú tűzön főzd a répát félpuhára 10-15 perc alatt.

Ezután tedd bele a kisebb kockákra vágott krumplit, majd addig főzd a levest, míg minden hozzávaló megpuhul. Csorgasd bele a tejszínt, és a kevés levessel simára dolgozott tejfölt is. Közben folyamatosan kevergesd. Forrald össze, hagyd még pár percig főni a levest, és már tálalhatod is.

A legfinomabb pogácsák

A kiadós leves mellé remekül illik a pogácsa. Nézd meg különleges válogatásunkat, és próbáld ki a neked legszimpatikusabb recepteket!

Még nincs hozzászólás

Csirkés zöldségleves

Minél zsengébb zöldségekből főzöd, annál finomabb lesz a hússal gazdagított tavaszi leves.
Recept

Alföldi gulyásleves

Bográcsozz addig, amíg még lehet! Az alföldi gulyásleves olyan tartalmas, hogy nem kell hozzá más.
Recept
Főzőiskola
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.