Egyszerű, szőlővel szórt piskóta

Gyors, hétvégi desszert

A piskóta örök sláger, a szőlős piskóta viszont különlegesség. Ha még nem kóstoltad, itt az ideje.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szőlős piskóta titka az egyszerűségében rejlik. Az egyik leggyorsabb és legolcsóbb őszi sütemény. A piros szemek különösen jól mutatnak a tésztában. Ha fokozni akarod az élvezetet, öntsd le vaníliás vagy csokis krémmel. 

Szőlős piskóta

Hozzávalók 16 szelethez

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 fürt szőlő
  • fél csomag sütőpor
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét tedd egy nagyobb tálba, és verd kemény habbá. Akkor jó, ha már megáll a habverőn. Ha biztosra akarsz menni, egy csipet sót is dobj hozzá. Majd fokozatosan rakd bele a cukrot és a tojássárgákat. A sütőport elegyítsd az átszitált liszttel, és óvatosan, fakanállal forgasd a keverékhez.

Öntsd a masszát egy sütőpapírral bélelt tortaformába vagy tepsibe, és a megtisztított, félbevágott szőlőszemeket szórd rá. Kicsit nyomkodd is le őket. Előmelegített sütőben, 180 fokon 25 percig süsd. Legalább 15 percig ne nyisd ki a sütő ajtaját, mert akkor a tészta visszaeshet. Ha már jónak látod, végezz tűpróbát. Szúrj egy éles eszközt a piskótába, és, ha üresen húzod ki, a tészta készen van. Ha kihűl, szórd meg porcukorral.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük