Könnyű fahéjas, szilvás morzsás süti

Percek alatt összeállítod

A szilvás morzsás süti minél tovább áll, annál zamatosabb lesz. Kezdők is megbirkóznak vele.

Könnyű fahéjas, szilvás morzsás süti
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A könnyű tészta és a fahéjas szilva együtt olyan élményt nyújt, amelynek képtelenség ellenállni. A töltelékhez kevésbé érett gyümölcsöt is használhatsz. A szilva savanykásabb ízét az édes tészta jól ellensúlyozza. Kínálhatsz hozzá vaníliás öntetet vagy fagyit.

Szilvás morzsás süti

Hozzávalók 12 személyre

Tésztához

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom héja
  • csipet só

Töltelékhez

  • 70 dkg szilva
  • 1 kávéskanál fahéj

A morzsához

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • csipet só
  • késhegynyi fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a vajat és a cukrot keverd habosra, majd adagold hozzá a tojásokat is. Rakd hozzá a lereszelt citrom héját. A lisztet a sütőporral és a sóval keverd össze, öntsd hozzá a tejet, majd add a masszát a cukros tojáshoz. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és öntsd rá a tésztát.

A töltelékhez a szilvát mosd meg, csepegtesd le, magozd ki. A gyümölcsöket helyezd a massza tetejére úgy, hogy a vágott felük legyen felfelé, majd szórd meg őrölt fahéjjal. A vajat morzsold a lisztbe, és a cukorral, a fahéjjal, valamint a csipetnyi sóval addig keverd, míg morzsás állagot kapsz. Szórd a gyümölcsre, és süsd 180 fokos sütőben 30-35 percig. Akkor jó, ha a tészta aranybarna.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük