Szezámmagos-mézes csirke

3 változatban

Ha szereted a kínai éttermek ízvilágát, készítsd el te magad a szezámmagos-mézes csirkét, akár többféleképpen is!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kifejezetten szereted az édes bundaköntöst és mázt, ami a csirkehúst körülöleli? A kínai éttermek slágerfogását ebédre és vacsorára otthon is elkészítheted.

Ráadásul a körethez való pirított tészta is gyorsan elkészül. Felejtsd el a sarki gyorsétterem kínálatát, és próbáld ki ízletes receptjeinket, melyek, bár nagyon hasonlóak, más-más ízvilágot képviselnek.

Csirkemell szezámos-mézes bundában

Hozzávalók a húshoz:

  • 50 dkg csirkemell
  • 5 dl fehérbor
  • 2 evőkanál szezámmag
  • 1 evőkanál szezámolaj
  • csipetnyi kínai ötfűszer-keverék
  • cukor

Hozzávalók a bundához:

  • 5 evőkanál liszt
  • 2 dl víz
  • 2 evőkanál keményítő
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 tojás
  • 1 kiskanál sütőpor

Hozzávalók a mázhoz:

  • 4 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál borecet

A csirkemelleket csíkozd fel. A szezámolajat a borral keverd össze, és ízlésed szerint fűszerezd sóval, cukorral és egy csipetnyi ötfűszer-keverékkel. Tedd bele a húsokat a pácba, és néhány órára tedd hűtőbe.

A lisztet a vízzel, a keményítővel, az olajjal, a tojással és a sütőporral keverd teljesen simára. Forgasd bele a húscsíkokat, és forró olajban süsd meg néhány perc alatt. Papírtörlőn hagyd lecsepegni az olajat.

A cukrot a mézzel, a ketchuppal és a borecettel keverd össze, majd egy serpenyőben forrósítsd fel. Forgasd bele a húst, és végül szórd meg szezámmaggal.

Szezámos-mézes csirkemell másképp

Hozzávalók:

  • 20 dkg vaj
  • 8 szelet csirkemellfilé
  • 6 evőkanál méz
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 teáskanál feketebors
  • 1 teáskanál só
  • szezámmag

A hússzeleteket klopfold ki, majd sózd, borsozd meg. A vajat olvaszd fel, keverd bele a gyömbért, az áttört fokhagymát és a megmaradt borsot. Fektesd bele a húsokat, és párold puhára.

A csirkemellszeleteket fektesd egy tepsibe, és locsold rájuk a főzőlevet. A tetejükre szórj szezámmagot, és pirítsd meg az egészet.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Kínai mézes csirke

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 3 evőkanál méz
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 2 zöldpaprika
  • 2 evőkanál szezámmag
  • pici olívaolaj
  • grillfűszer

A csirkemelleket és a paprikát csíkozd fel. Pici olajat hevíts fel, és szórd rá őket. Hintsd meg grillfűszerrel az egészet, illetve ízlésed szerint sóval is, és pirítsd meg a húst.

A szójaszószt a mézzel, a szezámmaggal és pici vízzel keverd össze, és locsold a húsra. Süsd egészen addig, míg a szósz besűrűsödik, és már tálalhatod is.

OLVASD EL EZT IS!

sult csirke mell
  • csirke
  • sült csirke

4 gyors sült csirke

Ezt is szeretjük