kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Sámmagos-sajtos falatkák

Omlós szezámmagos-sajtos falatkák
Több napig friss marad a tészta

A szezámmagos-sajtos falatkák kívül ropogósak, belül pedig az olvadó sajttól fantasztikusan puhák.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

A szezámmagos-sajtos falatkák könnyen függőséget okozhatnak. Még harmadnapra is finom puhák maradnak, ha addig el nem fogynak. A sajtkrémes mellett érdemes sonkás vagy tepertős töltelékkel is kipróbálni.

Szezámmagos-sajtos falatkák

Hozzávalók 30 darabhoz:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 5 evőkanál étolaj
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál só
  • 1 kockacukor
Töltelék
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg krémsajt
  • 10 dkg reszelt trappista
  • 1 tojás
Tetejére
  • 1 tojás
  • szezámmag

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 35 perc, kelesztés: 1 óra, sütés: 25 perc

Elkészítés:

Langyosítsd meg a tejet, dobd bele a cukrot, morzsold bele az élesztőt. Várj körülbelül tíz percig, amíg jól felfut. Ha a többszörösére nő, a teteje pedig habos lesz, öntsd a liszthez, majd a sóval és az olajjal gyúrd össze. Ha a tészta homogén, lágy, de már nem ragad a kezedhez, takard le, és tedd meleg helyre. Keleszd körülbelül egy órán át.

Közben a krém hozzávalóit gépi habverővel dolgozd össze. Ha a tészta a duplájára nő, borítsd lisztezett felületre, gyúrd át. Nyújtsd vékonyra, majd vágj háromszögeket. Kanalazd az aljába a sajtos keveréket. Ezután tekerd fel szorosan úgy, mintha kiflit készítenél. A falatkák tetejét kend meg felvert tojással és szórd meg szezámmaggal. Rakd sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben körülbelül 25 perc alatt süsd szép világosbarnára.
 

Fantasztikus variációk pogácsára

Itt különleges, hagyományos, egyszerű és bonyolultabb recepteket is találsz. Próbálj ki minél többet kicsik és nagyok örömére!

Még nincs hozzászólás

Miniperecek

Az egyik legfinomabb sós rágcsa, amit valaha kóstoltál. Szinte biztos, hogy a miniperecek már a sütés napján elfogynak.
Recept
Főzőiskola
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.