A székelykáposzta legjobb házi változata - A falusi keresztanyám legnépszerűbb receptje

Kevés étel veheti fel a versenyt a jól elkészített székelykáposztával.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A legjobb családi receptek generációról generációra öröklődnek. A székelykáposzta készítésének fortélyait keresztanyám a nagynénémtől sajátította el. Azóta sem ettem ilyen finomat. Bár nem kalóriaszegény és gyomorkímélő étel, néha engedj a csábításnak.

Székelykáposzta

Hozzávalók 4 személyre

  • 1,5 kg savanyú káposzta
  • 1 kg seréscomb
  • 3 vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 4 babérlevél
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
  • tejföl
  • zsír
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát pucold meg, majd aprítsd fel. A combot vágd körülbelül 4x4 centis kockákra. Olvassz fel két evőkanál zsírt, dobd rá a hagymát, és dinszteld meg. Nyomd hozzá a fokhagymát, és szórd meg pirospaprikával. Mehet hozzá a hús, pirítsd egy-két percig a hagymával, majd ha már kifehéredik, öntsd fel annyi meleg vízzel, hogy mindent jól ellepjen. Rakd hozzá a paradicsomot és a babérlevelet. Fedő alatt párold puhára a combot a forrástól számítva bő fél óra alatt.

Ha szükséges, a savanyított káposztát öblítsd át, jól nyomkodd ki belőle a vizet, majd bő zsiradékon, folyamatosan kevergetve párold puhára. Vegyítsd a hússal, forgasd össze az egészet, és rotyogtasd még együtt 10-15 percig, hogy az ízek jól összeérjenek. Közben kóstold meg, ha szükséges, dobj még hozzá fűszert. Tálalás előtt öntsd le tejföllel.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük