kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Székelykáposzta

Székelykáposzta
Így lesz szaftos és tökéletes

Minden igazi magyar háziasszonynak el kell tudnia készíteni a szaftos, húsos finomságot, aminek nem árt, ha másnap is esznek belőle.

Szerző: Egresi Kata
Forrás: Femina.hu
2011.01.17.

A Székely-káposzta, ahogy eredetileg írták, jó kiadós magyar étel, de nincs köze Székelyföldhöz, nevét Székely József költőről, íróról kapta. Ő kérte meg az Arany Sas Fogadó szakácsát, hogy főzzön valami sertéshúsos, szaftos, káposztás fogást.

Szerencsénkre az étterem szakácsa meg is alkotta az azóta is megunhatatlan műremeket, melyből nem csak egy napra lehet vacsora.

Székelykáposzta

Hozzávalók:

  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 60 dkg sertéslapocka vagy -comb
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 2,5 dl tejföl
  • 3 dkg liszt
  • só és bors

A szalonnát vágd kis kockákra, és pirítsd meg egy nagy lábosban. A szalonnazsíron futtasd át a hagymát, majd add hozzá a húst és a pirospaprikát, és készíts pörköltalapot.

A káposztát keverd a húshoz, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Főzd puhára, de ne essen szét. Ezután habard be a tejföllel és a liszttel, és már tálalhatod is.

16 fortély a tökéletes húshoz
16 fortély a tökéletes húshoz
Képeken a legfinomabb fűszeres húsokÍnycsiklandó sültek13 súlyos konyhai bakiA legkedveltebb hazai specialitások14 csodás étel krumplival14 konyhai praktika, amit ismerned kell!15 csodás fűszernövényA legfinomabb muffinokA 7 legjobb tojásos ételMilyen ételhez milyen bor illik?
Betöltés...

Képünk és leadképünk az ancsika1.wordpress.com oldalról származik.

Még nincs hozzászólás
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.