Házi almás pite svéd recept szerint
Nem kell gyúrni, nyújtani, csak keverni, és hosszabb ideig sütni. A svéd almás pite mesés finomság.
Ha egyszerű, könnyen elkészíthető gyümölcsös édességre vágysz, süsd meg a svéd almás pitét. Illatos, szaftos és megunhatatlan. Nem kell megvárni, amíg teljesen kihűl, hisz langyosan is fantasztikus. Főleg, ha fagyit is kínálsz hozzá.
Svéd almás pite
Hozzávalók 16 szelethez
- 2 nagy alma
- 1 bögre cukor
- 1 bögre liszt
- 3/4 bögre olvasztott vaj
- 1 tojás
- 1 citrom
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál fahéj
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/2 bögre apróra vágott dió
- csipet só
- mandula
Elkészítés:
Az almát mosd meg, a magházat vájd ki, vágd cikkekre, facsard rá a citrom levét, szórd meg fahéjjal. Ha savanykás a gyümölcs, egy evőkanál cukrot is dobhatsz rá. A tésztához egy tálban gépi habverővel keverd össze a vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojással. A lisztet vegyítsd az apróra vágott dióval és a sóval, majd forgasd a tojásos masszához.
Vajazz ki egy pite- vagy tortaformát. Öntsd bele a tésztát, egyengesd el. Rakd rá ízlésesen az almagerezdeket, a tetejére szórj mandulaforgácsot. Rakd előmelegített sütőbe, és 175 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Ha szép aranybarna, nagy valószínűséggel jó. Mielőtt kiveszed a sütőből, azért érdemes tűpróbával tesztelni. Ha egy hegyes kést szúrsz bele, és azt üresen húzod ki, a süti elkészült.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept