kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Sütőben sült máj

Sütőben sült, puha fokhagymás máj
Ezt tedd, hogy ne legyen kemény

Ha sütőben sütöd a májat, nem lesz az egész lakás olajszagú.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

Az egészséges májból egyszerűen, gyorsan ízletes és változatos fogásokat készíthetsz. Ha jobban szereted, csirke- vagy kacsamáj is lehet az alap. Kínálhatsz hozzá salátát, tört krumplit, rizst is. A zsírt pedig kend majd kenyérre. Ha marad a májból, hidegen is kitűnő.

Sütőben sült máj

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg sertésmáj
  • 5 evőkanál zsír
  • 3 dl tej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál majoránna
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 15 perc, sütés: 40 perc

Elkészítés:

A májat mosd meg, tisztítsd meg, tehát a hártyákat, az ereket távolítsd el. Így biztosan nem lesz rágós. Vágd nagyobb darabokra, sózd be, és áztasd fél óráig fokhagymás tejben, hogy omlósabb legyen. Ha erre nincs időd, inkább ne sózd, csak sütés után, különben a sertésmáj megkeményedik. Rendezd zsírral kikent tepsibe, szórd meg borssal, pirospaprikával, majoránnával.

Fóliával takard le, és tedd előmelegített sütőbe. Süsd a májat 180 fokon körülbelül 20 percig, majd vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg 15 perc alatt. Mielőtt kivennéd a sütőből a belsőséget, nézd meg, jól átsült-e. Ezt úgy tudod megállapítani, hogy hústűt szúrsz egy vastagabb szelet közepébe. Ha nem jön ki belőle véres folyadék, a máj elkészült. Ne süsd túl, mert akkor is kemény lesz.

Ínycsiklandó ételek májból

Ez az összeállítás is bizonyítja, hogy a májat rengeteg módon elkészítheted. Ezek a fogások nagyon finomak. Kár lenne kihagyni!

Még nincs hozzászólás

Gesztenyés kevert süti

A gesztenyés kevert süti íze és egyszerűsége miatt is népszerű.
Recept
Bőrmegújító program
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.