Így készítsd a Márton-napi libasültet!

Hagyományos fogás

A Márton-nap a libák gyásznapja, ilyenkor az is ezt a szárnyast fogyasztja, aki egyébként sose.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ízletes szárnyast könnyedén elkészítheted, a lilakáposzta pedig egyszerűen nem maradhat el mellőle, csak azzal lesz tökéletes az élmény.

A lilakáposzta mellett még jól illik hozzá a knédli és persze egy pohár újbor is.

Sült libacomb

Hozzávalók:

  • 6 libacomb
  • 0,5 dl száraz fehérbor
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél
  • 2 ág rozmaring
  • 2 evőkanálnyi kakukkfű
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

130 perc.

Elkészítés menete:

A frissen beszerzett libacombokat tisztítsd meg, nézd át, hogy nincs-e rajtuk tollmaradék, ha van, azt távolítsd el, majd sózd be jó alaposan mindenhol őket, és néhány tekerésnyi borssal is szórd meg. Keress egy tűzálló tálat, tégy bele egy deci vizet, majd fektesd bele a húsokat. Fedd le, és 180 fokos sütőbe told be egy órára.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ha letelt az egy óra, vedd ki, szedd le a fedelét, öntsd alá a bort, tépkedd rá a babérlevelet, a rozmaringot és a kakukkfüvet, majd fedő nélkül, a combok bőrös felével lefele told vissza a sütőbe, immáron 200 fokra.

30 perc után fordítsd meg a húsokat, a sütőt pedig melegítsd 220 fokosra, itt addig süsd, amíg szépen meg nem pirul. Ha már szép a színe, kész is van, vedd ki a sütőből, és tálalhatod.

Libacomb után csirkecomb

A jóval hétköznapibb alapanyagból is remek lakomákat csaphatsz, összeszedtük a legkedveltebb megoldásokat.

Csirkecomb hét változatban

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük