kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Sült kacsamell

A tökéletes sült kacsamell receptje
Így készítsd ropogósra!

A kacsamell akkor jó, ha kívül ropog, belül puha és kicsit rózsaszínes marad.

Forrás: Femina.hu
2012.10.14.

A sült kacsamellnél fontos, hogy olyan húst válassz, amin szépen rajta van a bőre, ez elengedhetetlen ahhoz, hogy finom, szaftos fogás készülhessen belőle.

Vörösboros káposztával a legfinomabb, nem véletlenül járnak párban. Itt találod az elkészítési módját.

Sült kacsamell

Hozzávalók:

  • 4 nagy kacsamell
  • 5 dkg vaj
  • 2 szál rozmaring
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

Az egyik legfontosabb dolog az előkészületnél, hogy nem hideg, hanem szobahőmérsékletű hússal kell dolgoznod, erre figyelj. A melleket mosd meg, szedd le róluk a felesleges részeket, majd sózd és borsozd mindkét oldalukat. Ezután ejts néhány, egymást keresztező vágást a bőrön. Egy serpenyőben forrósítsd fel a vajat, majd a bőrös oldalával lefelé kezdd el sütni a húst, közepes lángon. A fokhagymát nyomd össze, és a rozmaringgal együtt dobd a serpenyőbe.

Ha a hús félig megpirult, fordítsd meg, hogy a másik felén is süljön. Ismételd meg ezt a folyamatot, utána vedd le a tűzről. Arra figyelj, hogy nem kell teljesen átsülnie, a belseje maradjon egy kicsit rózsaszínes, úgy lesz az igazi.

Fűszeres-húsos finomságok

Szereted a zamatos sülteket? Nézz be képgalériánkba néhány ötletért!

Képeken a legfinomabb fűszeres húsok
Képeken a legfinomabb fűszeres húsok
A tökéletes házi gyros receptjeÍnycsiklandó sültekMilyen ételhez milyen bor illik?13 súlyos konyhai bakiFinomságok a hidegben7 recept vacsorára 30 perc alatt A legkedveltebb hazai specialitások16 fortély a tökéletes húshoz17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!14 konyhai praktika, amit ismerned kell!

Még nincs hozzászólás
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.