A legfinomabb bundás hagymakarikák
A gyorséttermekben sem adnak ilyen finom sült hagymakarikát. Kívül ropogós, belül pedig lágy.
Ezeknek a sült hagymakarikáknak senki sem tud majd ellenállni. Előétel, köret, vagy az esti filmhez, baráti beszélgetéshez kitűnő ropogtatnivaló is lehet. Kínálj hozzá valamilyen mártogatóst! Az elkészítése kezdőknek sem okozhat gondot.
Sült hagymakarikák
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg liszt
- 4 nagy fej hagyma
- 1 teáskanál só
- 1 tojás
- 1 csésze tej
- olaj
Elkészítés:
A nagymát pucold meg, és vágd fel fél-egycentis karikákra. Egy kis tálban keverd össze a lisztet és a sót. Üsd hozzá a tojást, öntsd hozzá a tejet, és dolgozd a masszát csomómentesre. Rakd egy tányérra a zsemlemorzsát, majd jöhet a panírozás.
A hagymakarikákat mártsd meg jól a tojásos-lisztes keverékben, utána pedig forgasd a zsemlemorzsába. Ha elsőre nem fedi be elég jól a panír, ismételd meg még egyszer ezt a műveletet. Bő, forró olajban süsd a hagymákat körülbelül három-négy perc alatt aranybarnára. Arra vigyázz, hogy ne legyen együtt túl sok karika a serpenyőben. Ha kész, szedd papírtörlőre, és csepegtesd le.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept