Tepsiben sült ropogós zeller: ha jóllaknál, de fogyizol - Krumpli helyett

Tepsiben sült ropogós zeller: ha jóllaknál, de fogyizol - Krumpli helyett
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Helyettesítsd sült zellerrel a krumplit! A finom, vitaminban gazdag zöldségre fogyókúrád alatt is bátran támaszkodhatsz. A zeller rostjai mellett vízhajtó tulajdonságával segíti elő a felesleg leadását. Mivel megszabadít a sejtek között felgyülemlett fölösleges folyadéktól, centikben mérhető fogyást eredményez. Azt se felejtsd el, hogy remekül eltelít, ráadásul lassan felszívódó szénhidrát van benne, szemben a krumplival, ami gyorsan felszívódó szénhidrátot tartalmaz.

Sült zeller

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 nagy zeller
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál bors
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál pirospaprika
Recept idők

Elkészítés:

A zellert pucold meg, mosd meg, csepegtesd le, és vágd nagyjából egyforma hasábokra. Rendezd a zöldséget egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A sót, a borsot, az oregánót, a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát keverd össze, majd szórd a zellerre. Locsold meg olívaolajjal, és jól forgasd össze, hogy mindenhova kerüljön fűszer.

Tedd előmelegített sütőbe, és süsd meg szép pirosra 200 fokon körülbelül 20-25 perc alatt. Közben forgasd meg, hogy mindenhol egyenletesen süljön. Ha ropogósabban szereted a zöldséget, az utolsó öt percre kapcsold a sütőt grillfokozatra.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük