Tejben sült, szaftos krumpli

Pofonegyszerű elkészíteni, mégis nagyon finom

A sült szaftos krumpli önmagában is finom, és sültekhez is kiváló.

Tejben sült, szaftos krumpli
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a recept egy picit hasonlít a rakott krumplira, de mégis más, az eredmény ropogósabb lesz. Mivel nincs benne hús vagy szalonna, a krumpli íze meghatározó, válassz hát jó minőségűt.

Sült szaftos krumpli

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg burgonya
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2,5 dl tejszín
  • 2 dl tej
  • olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, mosd meg, és papírtörlővel törölgesd meg vagy csepegtesd le. Vágd körülbelül félcentis karikákra. Ügyelj arra, hogy a krumplik lehetőleg azonos vastagságúak legyenek. A tepsit kend ki zsiradékkal, és szépen rendezd el benne a krumpliszeleteket.

A tejszínt keverd  össze a tejjel, a fűszerekkel, és öntsd a krumplira. Arra ügyelj, hogy mindenhova egyformán jusson, majd szórd meg reszelt sajttal. Tégy a tepsire alufóliát, és told az előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon 20 percig, majd fedd le a fóliát, és pirítsd még 15 percig. Akkor vedd ki a sütőből, ha a sajt ráolvad, piros, a krumpli pedig elég puha.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük