Karcsúsító, ropogós kelbimbó tepsiben sütve - Finom böjti étel 30 percen belül

Ha üde, kalóriaszegény fogásra vágysz, a sült kelbimbó a nyerő.

Karcsúsító, ropogós kelbimbó tepsiben sütve - Finom böjti étel 30 percen belül
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egyre divatosabb sült kelbimbó vitaminban nagyon gazdag, diétás, mégis ízletes zöldség. Önmagában, sajttal megszórva, szósszal tálalva is nagyon finom. Ha megkóstolod, te is rá fogsz szokni.

Sült kelbimbó

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg kelbimbó
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 mokkáskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

A kelbimbókat mosd meg, csepegtesd le, és a nagyobbakat vágd félbe. Ha nem szereted, a sötétzöld fedőleveleket is leszedheted. Rendezd egy alufóliával bélelt tepsibe. Az olívaolajat keverd össze a sóval, a borssal és a kakukkfűvel, majd locsold meg vele a kelbimbókat, és forgasd össze, hogy mindenhol egyformán érje a fűszerkeverék.

Tedd az előmelegített sütőbe, és a zöldségek méretétől függően süsd meg 200 fokon körülbelül 15-25 perc alatt. Amikor a kelbimbók szép barnára sülnek, vedd ki a sütőből. Mártásokkal, öntetekkel kínáld.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük