Forró sültfokhagyma-krémleves

Ez tényleg átmelegít

A sültfokhagyma-krémleves az egyszerűség jegyében készül. Elronthatatlan recept.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha ledönt a lábadról az influenza, vagy szeretnéd az immunrendszeredet erősíteni a nagy hidegben, a sültfokhagyma-krémleves nagy segítségedre lehet. Az egészséges és különleges fogást reszelt sajttal, pirítóssal tovább turbózhatod. Kard Éva receptje gyorsan népszerű lesz.

Sültfokhagyma-krémleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 fej fokhagyma
  • 2 húsleveskocka
  • 1 l víz
  • 1 evőkanál liszt
  • olívaolaj
  • kakukkfű
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymafejeket vágd félbe, majd a vágott felükkel lefelé tedd egy edénybe, és öntsd fel annyi olívaolajjal, hogy ellepje. Rakd előmelegített sütőbe, és 160 fokon körülbelül 30 perc alatt süsd szép pirosra. Ha megsül, vedd ki a fokhagymafejeket az olajból, és kés segítségével szedd ki a gerezdeket a héjukból.

Tedd a sült fokhagymát egy edénybe, és villával kicsit nyomkodd össze. Önts rá kevés olajat, majd hevítsd fel. Ekkor szórd meg liszttel, és állandóan kevergetve pirítsd világos zsemleszínűre. Végül öntsd fel vízzel, majd ízesítsd sóval, húsleveskockával, őrölt borssal és kakukkfűvel. Főzd 10-15 percig, és botmixerrel kicsit turmixold össze.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük