kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Stroganoff-sertéscsíkok

Ízletes Stroganoff-sertéscsíkok
A vendéglőkben sem kapsz finomabbat

A Stroganoff-sertéscsíkokra az oroszok méltán lehetnek büszkék.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

Ha utánanézel a Stroganoff módon készült ételek eredetének, meglepődve láthatod, hogy rengeteg sztori és változat kering. Az biztos, ha így készíted a Stroganoff-sertéscsíkokat, nem nagyon foghatsz mellé. A legjobb, ha erdei gombát használsz hozzá. Tésztával, sült krumplival vagy főtt rizzsel is finom, laktató fogás.

Stroganoff-sertéscsíkok

Hozzávalók 4 személyre:

Páchoz
  • 50 dkg sertéskaraj
  • 25 dkg gomba
  • 3 csemege uborka
  • 2 dl víz
  • 1,5 dl tejföl
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 dl fehérbor
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 húsleveskocka
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál liszt
Páchoz
  • tej
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 20 perc, pácolás: 1 éjszaka+30 perc, főzés: 45 perc

Elkészítés:

Az elkészítés előtti este a sertéshúst vágd 1 centi vastag csíkokra. Pácold be annyi fokhagymás tejbe, amennyi éppen ellepi. Másnap a húst csepegtesd le. Egy edényben keverd össze a mustárt, a sót, a borsot, és tedd bele a sertéscsíkokat. Fedd le, és rakd a hűtőbe fél órára.

A rövid pácolás után a zsír felét hevítsd fel egy serpenyőben, dobd bele a húst. Közepes hőfokon addig pirítsd, amíg aranysárga kérget nem kap. Ez körülbelül 10-15 perc. A sertéscsíkokat szedd egy tányérra, és alufóliával takard le.

Olvaszd fel a megmaradt zsírt, szórd rá az apróra vágott hagymát, és pirítsd üvegesre. Mehet hozzá a felszeletelt gomba, majd kevés só és bors is. A lángot vedd kisebbre, és a serpenyőre tégy fedőt. Párold tíz percig, időnként kevergesd meg. Amikor a gombáról már minden lé elfő, szórd meg liszttel, egy-két percig pirítsd, majd öntsd rá a bort. Néhány perc múlva add hozzá a 2 deci vizet, és morzsold bele a húsleveskockát.

A tejfölt dolgozd össze a tejszínnel, öntsd rá a gombás keverékre, végül pedig a vékony csíkokra vágott csemege uborkát és a húst is tedd hozzá. Fedő alatt, alacsony fokozaton, időnként megkeverve még 15 percig rotyogtasd. A végén sóval, borssal ízesítsd. Díszítésként friss petrezselyemzölddel szórd meg.

A legfinomabb ételek sertésből

Oldalasból, tarjából, karajból és a sertés más részeiből is nagyon zamatos fogásokat készíthetsz. Kattints egy kis inspirációért!

Tudj meg mindent a panírozásról!

A magyar konyha egyik emblematikus része a bundázás vagyis a panír. Nemcsak a rántott húsnak van ruhája, de klönböző zöldségeknek és sajtoknak is. Nézd meg videónkat, és tanulj meg panírozni.

Még nincs hozzászólás

Szűzérmék

Nem kell tovább keresgélned, ha mindenkit le akarsz nyűgözni a vasárnapi ebéddel.
Recept

Bakonyi csirkeszárnyak

A bakonyi csirkeszárnyak igazi magyar fogás, sok paprikával, gombával és különleges szafttal.
Recept
Főzőiskola
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.