Spenótos lasagne egyszerűen és gyorsan
A tésztarétegek közé rejtett besameles spenót isteni lakoma, amit egyszerűen összedobhatsz.
A lasagne az olasz konyha megkerülhetetlen fogása, a mindenhol ismert al forno változat mellett a spenótos a legnépszerűbb.
A rétegeket kedvedre variálhatod, vannak, akik a rétegenként egy íz iskola hívei, míg mások minden rétegbe mindent tesznek, találd meg a te ízlésedhez leginkább közel álló megoldást!
Spenótos lasagne
Hozzávalók:
- 8 lasagnelap
- 20 dkg mozzarella sajt
- 40 dkg spenótlevél
- 1 fürt koktélparadicsom
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 adag besamel mártás
- só, frissen őrölt bors
- pár levél friss bazsalikom
- 1-2 evőkanálnyi vaj
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete:
Első lépésként készítsd el a mártást, a receptben leírtaknak megfelelően. Ha kész van, jöhetnek a többiek. Egy közepes méretű serpenyőben olvaszd meg a vajat, majd tedd rá a spenótot, és párold egészen puhára.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Sózd, tekerj rá némi borsot, reszeld rá a fokhagymát is, majd amikor már teljesen összeesett, és a levét is elfőtte, vedd le a tűzről. Egy tűzálló tálat vajazz ki, egy réteg lapot helyezz el az alján, majd rétegelj rá besamelt. A következő lapokat tedd erre, adagold rá a spenótot, majd újabb réteg tésztát tegyél rá.
Erre karikázd a paradicsomokat és a sajtot. Fedd le a tálat, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd az egészet 20-25 percig, majd fedetlenül további tíz percig.
Mennyei falatok, mennyei sajtokkal
Ami sajttal készül, rossz nem lehet!
OLVASD EL EZT IS!
- liszt
- élesztő
Így készül a ropogós grissini
- citrom
- csirkemell
Illatos, kakukkfüves csirkemell
- sárgarépa
- leves