Friss spenótos tészta sok sajttal

20 perc sem kell hozzá

A spenótos tészta igazi megmentő, ha már nem látsz az éhségtől, de még össze kell dobni valamit.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a spenótos tészta felülmúlja a mirelit zöldségből készültet. Tálaláskor szórd meg jócskán sajttal. Ha akarod, szalonnával vagy csirkehússal még laktatóbbá teheted. Pennéból, gnocchiból vagy spagettiből a legfinomabb.

Spenótos tészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg tészta
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál só

Szószhoz

  • 25 dkg spenótlevél
  • 2 dl tejszín
  • 5 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Tégy fel nagy edényben vizet forrni. Adj hozzá kevés olajat és sót. Ha lobog, dobd bele a tésztát. Főzd meg az előírások szerint. Általában tíz perc alatt lesz fogkemény. Ha kész, szűrd le, és csepegtesd le.

Közben készítsd el a szószt. Egy lábosban hevíts olívaolajat, nyomd bele a fokhagymát, és körülbelül két percig pirítsd. Ha már érzed az illatát, tedd rá a szeletelt spenótot, és fonnyaszd meg. Sózd, borsozd, majd húzd le a tűzről, add hozzá a fél adag tejszínt, és forrald két-három percig. Utána ismét húzd félre, öntsd hozzá a maradék tejszínt is. Hagyd bugyogni még egy-két percig. A harmadát öntsd rögtön a tésztára, a többit csak fogyasztáskor add hozzá, különben felszívná.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük