kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Spenótfőzelék recept

Vírusölő fokhagymás spenótfőzelék
Így a gyerekek is megeszik

A rengeteg vitamint tartalmazó spenót sok fokhagymával remek immunerősítő a nagy hidegben.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

A spenót önmagában is kiváló vírusölő, hát még fokhagymával. Ha igazán egészségeset akarsz enni, akkor a spenótfőzelék remek választás. Ráadásul nagyon ízletessé tudod tenni néhány fűszerrel és a feltéttel, így a gyerekek sem fogják visszautasítani.

Spenótfőzelék

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg spenót
  • 5 dkg liszt
  • 5 evőkanál olaj
  • 4 dl tej
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl víz
  • 1 húsleveskocka
  • búzadara

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 15 perc, főzés: 15 perc

Elkészítés:

A megtisztított spenótot daráld le vagy turmixold össze. Ha mirelitből főzöd, engedd fel. Készíts világos rántást, tehát hevíts olajat, tedd bele a lisztet, és kis lángon addig kevergesd, amíg pirulni nem kezd. Akkor nyomd vagy reszeld bele a fokhagymát, körülbelül egy percig azt is pirítsd, majd dobd hozzá a spenótot. Kicsit süsd át, és engedd fel hideg vízzel.

Forrald fel, majd öntsd hozzá a tejet. Sózd, borsozd ízlés szerint, morzsolj bele leveskockát, és sűrítsd be kevés búzadarával. Jól keverd össze, és kis lángon főzd körülbelül tíz percig. Ha igazán krémesen szereted, a kész főzeléket össze is turmixolhatod. Feltétnek húst, tojást, krumplit, pirított zsemlekockát adhatsz hozzá.

Tepsiben sült hús

A sült hús tökéletes feltét a spenótra. Nézd meg, hányféleképpen készítheted el.

Még nincs hozzászólás

Töltött krumpli

Bár nincs benne hús, mégis annyira különleges, hogy főételként is tálalhatod. Csakugyan mennyei!
Recept
Főzőiskola
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.