Így lesz tökéletes a spenótfőzelék
Kevés egészségesebb növény van a spenótnál, ezért érdemes minél gyakrabban készítened.
Gyerekkorban általában nem az ember kedvence a spenót, de felnőttként majdnem mindenki szereti, és mivel tele van a szervezet számára fontos anyagokkal, érdemes is minél gyakrabban fogyasztani.
Tükörtojással, sült virslivel, vagy fasírttal a legjobb!
Spenótfőzelék
Hozzávalók:
- 1 kg spenótlevél
- 2 dl zsíros tejszín
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 5 dkg liszt
- 1 szikkadt zsömle
- só, frissen őrölt bors
- olaj
Elkészítés ideje:
30 perc
Elkészítés menete:
A spenótot tisztítsd meg jó alaposan és tedd félre. A zsömlét vágd apró kockákra és áztasd a tejszínbe és adj hozzá kétszer annyi vizet, mint a tejszín mennyisége. Ha már kellőképpen szétázott a zsömle, hevíts olajat egy serpenyőben és keverd bele a lisztet.
Amikor enyhén megpirult, add hozzá a spenótot, keverd el alaposan, várd meg, amíg összeesik. Amikor már szépen összeesett, reszeld bele a fokhagymát, add hozzá a tejszínes zsemlét, sózd és borsozd, keverj rajta még párat, majd vedd le a tűzről. Egy botmixerrel pürésítsd és már tálalhatod is.
Ízletes mártogatósok friss zöldségekből
Ezeknek a finom krémeknek senki sem tud ellenállni
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- fűszer
- fokhagyma
A padlizsánkrém kistestvére
- paprika
- paradicsom
Lecsó francia módra: a ratatouille receptje
- ketchup
- grill