Sörben és borban pácolt húsok

Az alkohol megpuhítja a húst, és pikáns ízt kölcsönöz neki, így aztán szinte nem lehet elrontani a sörben és borban pácolt húsokat.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sörben vagy borban pácolt húsok különlegessége abban rejlik, hogy az alkoholtól igazán egyedi ízűek lesznek. Egy adag salátával vagy valamilyen egyszerű körettel rendkívüli fogásokat készíthetsz a hétvégi ebédre.

Milyen ételhez milyen bor illik?

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ne habozz hát, próbáld ki remek receptjeinket, és egyetek egy jót! Jó tanács: a borban pácolt húsokhoz italként az adott borfajtát szolgáld fel!

Sörben pácolt karaj

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéskaraj
  • 50 dl sör
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • olaj

A sörbe reszeld bele a vöröshagymát, add hozzá az áttört fokhagymát és a mustárt, majd szórd bele a pirospaprikát, és keverd össze.

A vékonyra vágott, megsózott húsokat áztasd bele. Fedd le a tetejét, és legalább egy napig hagyd állni a hűtőben.

Ezután vedd ki, hagyd, hogy lecsöpögjön, és olajon süsd meg egy kicsit. Öntsd a megsütött húsokra a páclevet, és párold puhára a húst.

Sörben pácolt csirkecomb

Hozzávalók:

  • 30 dkg csiperke
  • 6 csirkecomb
  • 3 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 doboz világos sör
  • 2 babérlevél
  • egy ág kakukkfű
  • olívaolaj
  • bors

A csirkecombokat tisztítsd meg, tedd egy jénai tálba, és locsold meg annyi sörrel, amennyi éppen ellepi. Fedd le fóliával, és egy napig pácold. Vedd ki az alkoholból, sózd, borsozd ízlésed szerint, majd forró olívaolajban süsd ki őket. Vedd ki a húsokat, és a vékonyra szeletelt vörös- és fokhagymát tedd az olajba. Add hozzá a babérlevelet, a kakukkfüvet, és, ha minden megpuhult, tedd rá a combokat. Öntsd fel a pácléhez használt sörrel, fedd le, és negyed óráig párold. Keverd hozzá a picit megdinsztelt gombát, és még 5-10 percig főzd. Amikor a hús teljesen puha, már tálalhatod is.

Borban pácolt libamell

Hozzávalók:

  • 10 dkg póréhagyma
  • 2 dl édes, muskotályos bor
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 libamell
  • fehérbors

A húst csontozd ki, és vágd hat egyenlő szeletre. Egy evőkanálnyi olajat és a bort keverd össze. Sózd, borsozd a húsokat, majd tedd bele a pácba, fedd le, és néhány órán keresztül hagyd állni a hűtőben. Egy tepsit kenj ki a megmaradt olajjal, és az aljába szórd bele a karikára vágott póréhagymát. Tedd rá a hússzeleteket, és locsold meg a páclével. Fedd le, előmelegített sütőben egy órát süsd, majd fordítsd meg a szeleteket. Önts rá kevés vizet, és párold készre a húst.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Borban pácolt sertéscomb

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéscomb
  • 3 dl fehérbor
  • 1 dl olaj
  • fél citrom
  • liszt
  • bors

A húst szeleteld fel, klopfold ki, majd tedd egy cseréptálba. Sózd, borsozd ízlésed szerint, locsold rá a bort, és néhány órán keresztül hagyd állni. Ezután vedd ki, hagyd, hogy lecsepegjen, forgasd lisztbe, majd hirtelen süsd ki. Öntsd fel a páclével, adj hozzá néhány evőkanálnyi vizet, a karikára vágott citromot, és párold puhára.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük