Sonkás, sajtos rakott tészta

Fejedelmi fogás 40 perc alatt

Ha munka után laktató fogásra vágysz, a sonkás, sajtos rakott tészta kapóra jöhet.

Sonkás, sajtos rakott tészta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Íme, egy remek bizonyíték arra, hogy néhány hozzávalóból is fantasztikus ételt készíthetsz. Szinte bármilyen tészta lehet az alap, de pennéből, orsótésztából különösen finom. Még ízletesebb lesz, ha többféle sajttal borítod be. A sonkás-sajtos rakott tésztát hétköznap és hétvégén is bevetheted.

Sonkás, sajtos rakott tészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 70 dkg tészta
  • 40 dkg sajt
  • 30 dkg sonka
  • 2 nagy pohár tejföl
  • vaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzd fogkeményre bő, sós vízben körülbelül hét-tíz perc alatt. Szűrd le, és csepegtesd le. A sonkát vágd kockára, és kevés zsíron pirítsd meg. Egy tepsit kenj ki vajjal, és rakd bele a tésztát. Dobd rá a sonkát, öntsd rá a tejföl harmadát, szórd meg kevés sajttal.

Rétegezd addig, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Közben kis vajdarabkákat is tehetsz bele, hogy ne legyen majd száraz. A tetejére egyengesd a megmaradt tejfölt, és szórd meg jól a sajttal. Süsd meg 180 fokon körülbelül 20 perc alatt. Akkor jó, ha a sajt rápirul.

Ezt is szeretjük