Sonkás-medvehagymás pogácsa
A különleges ízű és illatú sonkás-medvehagymás pogácsa fantasztikus tavaszi csemege.
Végre itt a tavasz egyik hírnöke, a medvehagyma. Sütés-főzés során használhatod húsokhoz, salátákhoz, vagy a pogácsát és egyéb sós sütit is pikánsabbá teheted vele. Ha van kenyérsütő a háznál, érdemes azzal elvégeztetni a dagasztást és a kelesztést. A sonkás-medvehagymás pogácsa remek vendégváró.
Sonkás-medvehagymás pogácsa
Hozzávalók 30 darabhoz
- 50 dkg finomliszt
- 25 dkg vaj
- 10 dkg medvehagyma
- 5 dkg sonka
- 2 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 2 teáskanál só
- 1 dl tejföl
- 1 tojás
- 1 teáskanál cukor
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos, cukros tejben futtasd fel, azaz várj öt-tíz percig, amíg a térfogata jól megnő. A vajat morzsold el a liszttel, add hozzá a sót, a tojást, a felfuttatott élesztőt, és kanalazd hozzá a tejfölt. Mehet hozzá a megmosott, apróra vágott medvehagyma és az ugyancsak felaprított sonka. Az egészet jól dolgozd össze. A dagasztást végezheted géppel is. Ha jól összeáll, takard le, és tedd meleg helyre.
Várd meg, amíg a tészta a duplájára nő, ez körülbelül egy óra, majd lisztezett felületen gyúrd át, és nyújtsd ki ujjnyi vastagra. Szúrd ki pogácsaszaggatóval. Rendezd el sütőpapírral bélelt tepsibe, és kend meg a tészta tetejét a villával felvert tojással. Tedd a sütőbe, és 160 fokon körülbelül 20 perc alatt süsd barnára a pogácsákat.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept