A tökéletes somlói galuska

Jobb, mint a cukrászdában

Háromféle piskóta, csokiöntet, tejszín: ugye, te sem tudsz ellenállni a somlói galuskának?

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gollerits Károly nevét imába foglalhatják az édesszájúak. Ő alkotta meg a somlói galuskát. Magyarország egyik kedvenc sütijének a híre az országhatáron túlra is eljutott. Te is gyűjtsd be érte a bókokat! Ha Lukács-Németh Adrienn receptje szerint készíted, biztos a siker.

Somlói galuska

Hozzávalók 4 személyre

A piskótához

  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 9 tojás
  • 6 dkg dió
  • 1,5 dkg kakaó
  • 0,5 csomag sütőpor

A krémhez

  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg mazsola
  • 6 dl tej
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 1,5 csomag vaníliás pudingpor
  • baracklekvár
  • csokiöntet
Recept idők

Elkészítés:

A piskótához a kilenc tojásfehérjéből verj kemény habot, majd keverd hozzá fokozatosan a cukrot, a sárgákat, végül nagyon óvatosan a sütőporral elegyített lisztet. A masszát oszd három részre, az egyik maradjon sima, a másikhoz add hozzá a diót, a harmadikhoz pedig a kakaót. Külön-külön süsd meg a tésztákat 160 fokon.

A krémhez forrald fel a tejet, főzd bele a vaníliás pudingport, a tojásokat és a cukrot. Akkor jó, ha az állaga a pudingéhoz hasonlít. Hagyd kihűlni. 

A kakaós piskótát kend meg a baracklekvárral, erre megy a krém fele, majd szórd meg a darált dióval. Tedd rá a diós lapot, kend meg a krém másik felével, és mehet rá a mazsola. A tetejére helyezd a sima piskótát, kend rá a baracklekvárt, és hintsd meg kakaóporral. Rakd a sütit egy napra a hűtőbe. Tálaláskor kanállal szaggasd ki a tésztát, nyomj rá tejszínhabot, és locsold meg csokiöntettel.

Ezt is szeretjük