kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Sólet

Füstölt húsos sólet
A legfinomabb, amit eddig ettél

Bár a sólet füstölt libával az igazi, tarjával, csülökkel vagy kolbásszal is készítheted.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

A sólet időigényes étel, ám néha mégis érdemes beiktatnod a menübe, hiszen nagyon ízletes. Más nem is kell mellé, mivel egy tányértól mindenki jóllakik. A legjobb, ha jól zárható cserépedényben készíted. 

Sólet

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg fehérbab
  • 50 dkg füstölt hús
  • 20 dkg gersli
  • 4 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • bors
  • zsír

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 25 perc, áztatás: 1 éjszaka, sütés: 4 óra

Elkészítés:

A babot a főzés előtti este válogasd át, mosd meg, és áztasd kicsivel több vízbe, mint amennyi ellepi. Keverj hozzá szódabikarbónát, így kevésbé terheli meg a gyomrot, és gyorsabban puhul. Másnap pucold meg a vöröshagymát és a fokhagymát, majd vágd apróra. Tégy zsírt egy jól zárható cserépedénybe, dobd rá a hagymákat, a pirospaprikát, a sót, a borsot, a babot, a gerslit és a nyers füstölt húst.

Öntsd fel a hozzávalókat körülbelül két ujjnyival több vízbe, mint amennyi mindent ellep. Tedd előmelegített sütőbe, fedő alatt három-négy órán át süsd körülbelül 150 fokon. Szükség esetén közben pótold alatta a vizet. Akkor jó, ha a bab és a hús is puha. Tálaláskor kínálj mellé főtt tojást.

Ízletes egytálételek

Ha nem akarsz külön a főétellel és a körettel is bajlódni, akkor válogass ezekből a nagyon ízletes és laktató egytálételekből.

Még nincs hozzászólás

Babgulyás bográcsban

Állítsd fel végre a hónapok óta mellőzött bográcsodat, és készíts benne csülkös babgulyást!
Recept

Sólet recept

Ha változatosságra vágysz, készíts fűszeres sóletet. Olyan kiadós, hogy másnap nem kell főznöd.
Recept
Főzőiskola
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.