Sóban sült kacsa
A sóban sütés módszerével mennyei húsételeket készíthetsz. Szárnyasokhoz különösen ajánlott ez a konyhatechnikai eljárás.
A sóban sütéstől sok háziasszony ódzkodik, de a félsz elsősorban abból adódik, hogy nem ismerik ezt a remek konyhatechnikai eljárást. A sóban sült húsok egyenletesen vezetik a hőt, így még a legvastagabb hússzeletek is könnyedén átsülnek.
A kacsasült elkészítésének a són való sütés a legjobb módja. Még csak zsiradékra sem lesz hozzá szükséged, mert a húsból pont szaftos mennyiség sül ki. Próbáld ki receptünket!
Sóban sült kacsa
Hozzávalók:
- 1 kg só
- 6 kacsacomb
- 3 gerezd fokhagyma
- 2-3 ág citromfű vagy kakukkfű
A kacsacombokat mosd meg alaposan, majd a bőrüket sóval dörzsöld be, hogy ízletes legyen. Szórd egy tepsibe az összes sót, és tedd bele a combokat. Önts a sóra egy kis vizet, hogy a hús könnyebben tudjon párolódni, szórj a tetejére a kakukkfűből és a felaprított fokhagymából, majd fedd le a tetejét a tespitetővel vagy alufóliával.
Előmelegített sütőben egy órán keresztül süsd, majd vedd le a tetejét, és süsd még két-két és fél órát attól függően, hogy Tás mennyire volt öreg. Időnként forgasd meg a kacsát, hogy alaposan átsüljön minden része. Amikor szép pirosra sült, már tálalhatod is.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- csirke
- húsételek
25 perces ropogós csirkenyárs: sütőben is elkészítheted
- csirke
- húsételek
Omlós töltött csirkecomb
- pulyka
- húsételek