kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Skót kolbászos tojás

Kolbászhúsba bújtatott főtt tojás
Sokkal könnyebb elkészíteni, mint gondolnád!

Húsvétra készítsd ezt, hogy meglepd egy új étellel a családot!

Szerző: Bugya Brigi
Forrás: Femina.hu

Az alábbi receptet Mirelle írta a felkérésünkre, aki el is készíti húsvéti ihletésű skót tojását élőben a Konyhakiállítás színpadán, március 4-én, pénteken 14:10 órai kezdettel.

Skót tojás

Hozzávalók 8 darabhoz:

  • 10 tojás
  • 80 dkg nyers kolbászhús
  • kenyérmorzsa
  • panko morzsa
  • étolaj

Elkészítés ideje:

Előkészítés: 15 perc, elkészítés: 30 perc

Elkészítés:

Egy nagyobb forralóban vagy lábasban forralj vizet, ebben főzz nyolc tojást keményre. Kilenc percig hagyd főni a tojásokat, majd mártsd őket hideg vízbe. A maradék két tojást üsd fel egy nagyobb tálba, villával vagy habverő segítségével habard el. Öntsd a morzsát a panko morzsával egy nagyobb tányérra vagy tálcára, és keverd alaposan át.

A kolbászhúst a korianderrel finoman fűszerezd, keverd át. A kifőtt tojásokat pucold meg, vond be kolbászhússal, majd forgasd morzsába, habart tojásba, végül még egy réteg morzsát tegyél rá.

Miután az összes tojást beleforgattad a morzsába, egy nagyobb serpenyőben hevíts olajat, és süsd ki a tojásos gombócokat. Szűrőkanállal szedd őket törlőpapíros tányérra.

A skót tojás remek választás a húsvéti kínálat bővítésére, de bármilyen kiadósnak tervezett hétvégi reggeli sztárja is lehet. Kirándulásra, iskolai, munkahelyi ebédre is kitűnő, és főzelékfeltétnek is megállja a helyét.

További tudnivalók:

  • Tejmentes

Húsvétkor is maradj formában

Alább bemutatunk egy sor receptet, amit feltálalhatsz a húsvéti asztalra, jóízűen elfogyaszthatod, és közben nem fogsz hízni egy grammot sem. A tojás nagyon jó fehérjeforrás, amit most egy kicsit izgalmasabbá is tehetsz.

Még nincs hozzászólás

Hagyományos húsvéti sütemények

Összegyűjtöttük a hagyományos, a magyarok által legkedveltebb húsvéti süteményeket.
Húsvét

Húsvéti kosárkák

Muffinformában pillanatok alatt elkészül ez a húsvéti finomság.
Recept
Főzőiskola
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.