Ez az angolok kedvenc péksütije: így készül a scone

A pogácsához hasonló scone Angliában kötelező kelléke a reggelinek.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A scone lehet sós, édes, háromszög, négyzet vagy pogácsa alakú, leginkább az utóbbi formában találkozhatsz vele. Pikk-pakk összeállíthatod, tehetsz bele aszalt gyümölcsöt, csokidarabokat, megkenheted vajjal, kínálhatod sajttal. Kardos Éva receptjében dió van, de ha hagyományoshoz tegyél bele mazsolát, és edd tejszínhabbal és eperlekvárral.

Scone

Hozzávalók 6 darabhoz

  • 25 dkg liszt
  • 6 dkg vaj
  • 6 dkg dió
  • 2 púpozott teáskanál sütőpor
  • 1,5 dl tej
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

Tedd egy tálba a lisztet, majd add hozzá a sütőport, a vaníliás cukrot, egy csipet sót, és keverd alaposan össze. Mehet hozzá a feldarabolt hideg vaj is, majd az ujjaiddal morzsold össze. Dolgozd hozzá az apróra összevágott diót is. Öntsd hozzá a hideg tejet, késsel keverd össze a tésztát, és borítsd lisztezett felületre. Egy-két mozdulattal formáld cipóvá, de ne gyúrd túl sokáig, mert akkor túl tömör lesz a sütemény. Végül kézzel lapítsd a tésztát körülbelül 3 centi vastagra, és vágd fel hat-nyolc nagyobb háromszögre.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és tedd rá a sütiket. Kend meg őket felvert tojással. Told előmelegített sütőbe, és 160 fokon süsd 15 perc alatt aranyszínűre. Közben a tészta szépen megemelkedik. A sütőből a kivéve helyezd rácsra, és hűtsd ki teljesen.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük