Aranysárga salzburgi galuska
A salzburgi galuska íze nagyon hasonlít a mi madártejünkére.
A salzburgi galuska hamisítatlan osztrák desszert, mely belül elképesztően krémes. Keverhetsz bele bármilyen friss gyümölcsöt, és lekvárral is leöntheted. Fontos, hogy szobahőmérsékletű tojásokat használj, tehát vedd ki őket a hűtőből legalább egy órával a sütés előtt.
Salzburgi galuska
Hozzávalók 4 személyre
- 7 tojásfehérje
- 3 tojássárgája
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- 1 evőkanál liszt
- csipet só
- vaj
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté. A fehérjéhez dobj egy csipet sót, majd verd fel. Közben fokozatosan adagold hozzá a kristálycukrot. Akkor jó, ha kemény és fényes. A tojássárgáját és a vaníliás cukrot keverd el, és forgasd a habhoz. Végül óvatosan dolgozd hozzá a lisztet is.
Egy hőálló tálat kenj ki vajjal, és halmozd bele a masszát. Készíts belőle három-négy nagyobb kupacot. Told 180 fokra előmelegített sütőbe, és 10-12 percig süsd. Közben a sütőajtót ne nyisd ki, mert a hab könnyen összeesik. Akkor az igazi, ha a külseje aranybarna, a belseje pedig lágy. Melegen, porcukorral megszórva kínáld!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept