kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Salátaleves

Könnyű salátaleves húsgombóccal
Erdélyben így csinálják

A szegény emberek ételének is nevezett salátaleves nagyon ízletes lehet. Mutatjuk, hogyan.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

Ha ezt megkóstolod, a salátáról ezentúl a leves is eszedbe jut. A székelyek egyik kedvenc étele, tálaláskor kínálj hozzá sajttal megszórt, pirított kiflit. Kard Éva salátalevesét érdemes kipróbálni.

Salátaleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg darált hús
  • 1 kisebb saláta
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 1 húsleveskocka
  • 1 teáskanál liszt
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • víz

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 25 perc, főzés: 30 perc

Elkészítés:

A salátát szedd leveleire, majd alaposan mosd meg, és tépkedd kisebb darabokra. A vöröshagymát és a fokhagymát pucold meg, és vágd apróra. A darált húst tedd egy tálba, ízlés szerint sózd meg, szórd meg őrölt borssal, szerecsendióval, majd add hozzá az egész tojást és a zsemlemorzsát. Jó alaposan gyúrd össze, és vizes kézzel formázz a masszából dió nagyságú gombócokat.

Egy edényben kezdd el hevíteni az olajat, add hozzá a vöröshagymát, és párold üvegesre. Mehet hozzá az apróra felvágott fokhagyma, majd pár pillanat múlva a kisebb darabokra csipkedett salátaleveleket is beleteheted. Alaposan keverd össze, és addig párold, míg a saláta kicsit összeesik. Ekkor öntsd fel vízzel, ízlés szerint sózd, borsozd, tedd bele a húsleveskockát, valamint az előzőleg elkészített gombócokat.

Ezután hagyd, hogy felforrjon, majd a hőfokot mérsékelve főzd puhára 15-20 perc alatt. Végül a tejfölt keverd simára a liszttel és egy kevés levessel. Csorgasd a forrásban lévő levesbe, közben folyamatosan kevergesd. Forrald fel ismét, és pár percig még szép lassan főzd tovább. Forrón tálald.

Forró levesek hideg napokra

Melegedj át egy tányér forró levessel! Ezek a fogások laktatóak és finomak. Kattints, és válassz a legjobb receptek közül!

Még nincs hozzászólás

Tejszínes fokhagymakrémleves

Melegedj át egy jó tányér forró tejszínes fokhagymakrémlevestől!
Recept

Karalábéleves

A vitamindús karalábéból nagyon ízletes levest készíthetsz, ami hidegen és melegen is kiváló.
Recept
Főzőiskola
hirdetés
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.