Sajttal töltött gomba
Ha gyorsan összedobható, de finom vacsorára vágysz, ami a családi kasszát sem terheli le, ez lesz a megoldás.
Csak tisztítsd meg a gombákat, emeld le kedvenc fűszereid a polcról, és már sülhet is a könnyű vacsora.
Ez egy pofonegyszerű alaprecept, gazdagíthatod a végtelenségig, piríts hozzá szalonnát, adj hozzá juhtúrót, pirított zöldségeket vagy bármit, ami csak eszedbe jut!
Sajttal töltött gomba
Hozzávalók:
- 8-10 nagyobb fej gomba
- 15 dkg ízesebb sajt - cheddar, Pannónia
- 2,5 dl tejföl
- 2 dkg vaj
- 1 csipetnyi szerecsendió
- pár szál friss petrezselyem
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés ideje:
30 perc.
Elkészítés menete:
Nagyon egyszerű dolgod lesz. A gombákat tisztítsd meg, majd tépd ki a szárukat, ügyelve, hogy ne törjenek bele, hanem szépen jöjjenek ki a helyükről. A sajtot reszeld egy tálba, tépkedd hozzá a petrezselymet, add hozzá a szerecsendiót, és ízlésednek megfelelő mennyiségben sót és frissen őrölt borsot.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
A kitépett szárakat vágd egészen apró kockákra, és azt is tedd ebbe a keverékbe, majd mehet utánuk a tejföl is. Keverd össze az egészet, majd adagold szépen a gombafejekbe.
Egy tepsit vagy tűzálló tálat vajazz ki, tedd bele a töltött gombákat, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süsd őket készre.
Szereted a sajtos ételeket?
Összegyűjtöttünk néhány ellenállhatatlan kedvencet, nézegesd meg őket!
OLVASD EL EZT IS!
- paradicsom
- tészta
15 perces paradicsomos tészta
- paprika
- paradicsom
Így készül a legfinomabb sertéspörkölt
- só
- krumpli