kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Sajttal töltött, bundás húsok receptjei

Sajttal töltött, bundás húsok receptjei

Ha a sajtok szerelmese vagy, ugyanakkor a húsokat is imádod, ötvözd a kettőt, és készíts gyorsan elkészíthető töltött húsokat.

Forrás: Femina.hu
2010.05.22.

A következő, sajttal megtöltött, bebundázott húsok pillanatok alatt készen vannak. Így hétvégén sem kell órákig a tűzhely mellett állnod, csak lereszeled, vagy apróra vágod a sajtokat, beletöltöd a húsba, bepanírozod, és már sütheted is őket.

16 fortély a tökéletes húshoz
16 fortély a tökéletes húshoz
Képeken a legfinomabb fűszeres húsokÍnycsiklandó sültek7 finom tésztaételMilyen ételhez milyen bor illik?13 súlyos konyhai bakiFinomságok a hidegbenA tökéletes házi gyros receptje7 recept vacsorára 30 perc alatt Sajtos ételek17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!

Egy jó kis újburgonyás körettel vagy friss, párolt zöldségekkel kiváló hétvégi menüt készíthetsz.

Sajttal töltött csirkemell

Hozzávalók:

  • 15 dkg sajt
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 6 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 4 csirkemell
  • 2 tojás
  • olaj
  • szerecsendió

A csirkemelleket mosd meg, majd a hús közepébe vájj akkora lyukat, hogy a töltelék beleférjen. A sajtot reszeld le, és az olvadt vajjal gyúrd össze. Ízlésed szerint sóval és szerecsendióval ízesítsd. Oszd négy részre, és töltsd meg a húsokat. A nyílást hústűvel vagy fogvájóval tűzd össze, majd a liszt-, tojás- és zsemlemorzsabundába panírozd be. Forró olajban süsd ki, ribizlilekvárral kend meg a tetejét, és már tálalhatod is.

Töltött, mediterrán csirkemell

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • 8 dkg mozzarella
  • 5 dkg szárított paradicsom
  • 1 tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olívaolaj
  • bazsalikom
  • bors

A csirkemellet vágd félbe, de csak annyira, hogy kinyíljon. Fűszerezd bazsalikommal, borssal és ízlésed szerint sóval. A feldarabolt mozzarella és paradicsom keverékét tedd bele, majd tekerd fel. Rögzítsd hústűvel, és panírozd be. Forró olajban süsd ki, és párolt rizzsel tálald.

Goudával töltött rántott hús

Hozzávalók:

  • 70 dkg sertéskaraj
  • 25 dkg Gouda sajt
  • 6 szelet baconszalonna
  • 1 tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • szárított bazsalikom

A karajt szeleteld fel, de vigyázz, ne legyenek túl vékonyak a szeletek. Középen vágd ketté, mintha zsebe lenne, és az apróra vágott sajt és bazsalikom keverékével töltsd meg. Tekerd körbe baconszeletekkel, és hústűvel tűzd össze. Panírozd be, és forró olajban süsd ki.

Pannónia sajttal töltött pulykamell

Hozzávalók:

  • 12 dkg Pannónia sajt
  • 5 dkg vaj
  • 4 pulykamell
  • 4 szelet pármai sonka
  • 2 tojás
  • liszt
  • 5 dkg dió
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • bors

A pulykamellek közepébe vágj egy akkora üreget, hogy tölthető legyen. A sajtot reszeld le, és a vajjal gyúrd össze. Sóval, borssal ízesítsd, majd töltsd meg az üregeket. Tekerd körbe a pármai sonkával, majd hústűvel tűzd össze. Lisztbe, tojásba és a felaprított dióval összekevert zsemlemorzsába forgasd bele, majd forró olajban süsd ki.

Még nincs hozzászólás
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.