Sajttal töltött hústekercs rántva

Ezzel sok dicséretet begyűjtesz

Ha nem főzőcskézéssel akarod tölteni az egész délelőttöt, válaszd a sajttal töltött hústekercset.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nagy kedvenc újratöltve! Mindenki hálás lesz, ha a hagyományos rántott szelet helyett sajttal töltött hústekercset teszel az asztalra. Használhatsz fűszeres camembert-t vagy más sajtot is. Kínálj hozzá rizst, sült krumplit vagy pürét és savanyúságot.

Sajttal töltött hústekercs

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 12 evőkanál liszt
  • 12 evőkanál zsemlemorzsa
  • 10 dkg camembert
  • 3 tojás
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét mosd meg jól, és vágd nagyobb, vékony szeletekre. Ha szükséges, klopfold ki. Sózd, borsozd ízlés szerint. Helyezd a kiterített szeletek közepére a  sajtot, majd tekerd fel. Végy elő három tálat vagy tányért. Az egyikbe rakd a lisztet, a másikban verd fel a tojást, dobj hozzá kevés sót, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa kerül. Óvatosan forgasd meg mindegyikben a töltött, göngyölt csirkét. Győződj meg arról, hogy mindenhova elegendő panír jutott. A végén a felesleget rázd le.

Önts olajat egy nagyobb serpenyőbe vagy lábosba. Ha forró, tedd bele a göngyölt csirkét. Sütés közben mérsékeld a lángot, különben a panír megég, a hús belseje viszont nyers marad. Körülbelül tíz perc alatt süsd szép aranybarnára a szeleteket. Közben fordítsd meg őket. Ha kész, szedd ki az olajból a tekercseket, papírtörlőn csepegtesd le. Tálalásig tartsd meleg helyen.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük